Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

H1N1




Τέλη Νοεμβρίου και όπως φαίνεται η εξάπλωση της νέας «γρίπης των χοίρων» έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις τελευταίες εξελίξεις καθώς παρόλο που η νέα γρίπη έχει πιο ήπια συμπτώματα από την κοινή, η ευκολία εξάπλωσής της ιδίως στον νεανικό πληθυσμό οδηγεί μαθηματικά σε πανδημία γρίπης τύπου H1N1.
Το σενάριο που βλέπαμε μόνο σε ταινίες καταστροφής όπου ο άγνωστος ιός εξαπλωνόταν στη γη, παίζεται πλέον στην καθημερινή μας ζωή σε πραγματικό χρόνο!!
Βέβαια ο πανικός που έχει προκληθεί οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα αδηφάγα ΜΜΕ που για λίγη δημοσιότητα έχουν τρελάνει τον κόσμο. Οι θάνατοι που αναφέρονται και όντως υπάρχουν είχαν σαν αφορμή και όχι σαν αιτία τη νέα γρίπη. Οι άνθρωποι που πέθαναν είχαν και άλλα προβλήματα υγείας-αποτελούσαν δηλαδή ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία και η κοινή γρίπη μπορούσε να αποβεί μοιραία. Φυσικά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν τονίστηκε απ τα ΜΜΕ.
Όπως φαίνεται στην πάροδο του χρόνου όλοι θα νοσήσουμε απ τη νέα ασθένεια, φέτος, του χρόνου, την μεθεπόμενη χρονιά… Αυτό θα είναι καλό γιατί ο οργανισμός μας θα αποκτήσει αντισώματα και δεν θα ξανακολλήσουμε ή τα συμπτώματα θα είναι ακόμα πιο ήπια.
Ίσως βέβαια θα είναι καλύτερο να νοσήσουμε όταν θα έχουν κυκλοφορήσει φάρμακα που θα καταπολεμούν συγκεκριμένα αυτόν τον ιο και δεν θα διατρέχουμε απολύτως κανένα κίνδυνο. Όμως το πότε θα νοσήσουμε δεν εξαρτάται καθαρά από μας.
Το καλύτερο λοιπόν, είναι ο καθένας να λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις, οι ευπαθείς ομάδες να ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ και να μετριάσουμε όσο μπορούμε τον πανικό. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ανώδυνα την «γρίπη των χοίρων» και να συνεχίσουμε με ηρεμία τη ζωή μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ή ψέμα ;;;;;;;;;
Μακάρι να ξέραμε……

Το θέμα πιστεύω ότι και σ’ αυτή την περίπτωση όπως και στις περισσότερες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι η σωστή πληροφορία. Παρόλο που είμαστε στην εποχή της πληροφορικής και των μέσων ενημέρωσης ακόμα δεν έχουμε πρόσβαση στη πληροφορία.

Είναι δηλαδή ασφαλές το εμβόλιο ; Σίγουρα κάποιος ξέρει. Φυσικά και δεν πιστεύω ότι κάποιος αποφάσισε να κάνει κακό στο ανθρώπινο είδος, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στα βρέφη. Δεν νομίζω να υπάρχει γονιός που δεν έχει κάνει εμβόλια στο παιδί του.

Συμφωνώ ότι τα ΜΜΕ το έχουν παρακάνει και εδώ όπως σε άπειρες περιπτώσεις στο παρελθόν. Βγάζουν τον καθένα να λέει τον «πόνο του» μόνο και μόνο για τον ντόρο. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα νοσήσουμε όλοι, άλλος λίγο άλλος πολύ.

Η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στη μέση και εξαρτάτε από την πληροφορία που όλοι λένε ότι μας παρέχουν μα κανένας, κατά την άποψή μου, δεν το κάνει. Ηρεμία λοιπόν, και ο καθένας μας ας εμπιστευτεί αυτόν που θεωρεί ότι του δίνει τη σωστή πληροφορία.

Άντε Γιώργο , τα κατάφερες πάλι, το ξενυχτήσαμε.
Ευχαριστώ και πάλι για το βήμα, Λεωνίδας

ΛΕΝΑ είπε...

να κανω το δικηγορο του διαβολου;
εμενα δεν με πειθουν αντιθετα με υποψιαζουν περισσοτερο μ'αυτη τη βιασυνη και την προπαγανδα που γινεται.
--Αραγε κανεις δεν αναρωτιεται γιατι αντιδρουν γιατροι και νοσηλευτες που ειναι στο χωρο της υγειας;
--φτανουν μονο 3 μηνες δοκιμων για να θεωρηθει το εμβολιο ασφαλες;;
--γιατι δισταζουν να το κανουν στα παιδια;
--μεχρι να το κανει ολος ο πληθυσμος θα εχει ηδη νοσησει και δεν θα υπαρχει λογος πια
--κανενας δεν πεθανε απο τη νοσο και μονο, ειχαν και αλλα προβληματα υγειας, εξαλλου τα προηγουμενα χρονια πεθαιναν απο πνευμονία πολλοι περισσοτεροι!!!!
Σκεφτητε πριν παρετε οποιαδηποτε αποφαση.

Unknown είπε...

Did you know there's a 12 word sentence you can speak to your partner... that will induce deep feelings of love and impulsive attractiveness to you deep inside his heart?

That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's instinct to love, treasure and guard you with all his heart...

12 Words Will Trigger A Man's Desire Instinct

This instinct is so built-in to a man's mind that it will make him try harder than ever before to build your relationship stronger.

Matter-of-fact, triggering this influential instinct is absolutely important to achieving the best possible relationship with your man that the moment you send your man one of the "Secret Signals"...

...You'll instantly find him expose his heart and soul for you in a way he never experienced before and he will identify you as the one and only woman in the universe who has ever truly attracted him.