Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Βιασμός του μυαλού




Προκλητικός λίγο ο τίτλος του άρθρου όμως δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη έκφραση για να αποδώσουμε την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ της χώρας μας.
Στις μέρες μας λοιπόν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι πιο εύκολα προσβάσιμα από ποτέ. Τηλεόραση, internet, εφημερίδες και λιγότερο πλέον ραδιόφωνο αποτελούν την καθημερινή μας συνήθεια. Και δυστυχώς το πιο βλαβερό κομμάτι τους το ενημερωτικό κλέβει την παράσταση.
Αποδεικνύεται πλέον πως τα τηλεοπτικά κανάλια μπορούν πανεύκολα να «ανεβάσουν» και να «ρίξουν» κυβερνήσεις. Το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικο τους όμως είναι η τρομακτική επιμονή τους σε οτιδήποτε θέλουν να προβάλουν.
Δημιούργησαν τρελό πανικό σε όλη την Ελλάδα με το νέο ιο την γρίπης που όπως αποδείχτηκε ήταν πιο αθώος απ την κλασική γρίπη. Βέβαια η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που έκαναν είχε ως αποτέλεσμα να πλουτίσουν μεγάλες βιομηχανίες προιόντων καθημερινής υγειινής αλλά και εταιρίες παραγωγής του εμβολίου. Βέβαια αν η καθημερινή υγειινή αποτελέσει συνήθεια, θα έχουν κάνει κι ένα καλό όμως προτιμώ τις συνήθειες να τις αποκτούμε μόνοι μας και όχι να μας τις επιβάλλουν οι άλλοι…
Αφου λοιπόν επί μήνες μαθαίναμε ποιος πέθαινε κάθε μέρα στην Ελλάδα και φορτώναμε όλους τους θανάτους στον ιό H1N1 και τα τηλεοπτικά παράθυρα έσπερναν τον πανικό και τον τρόμο, ήρθε η ώρα να περάσουμε ή μάλλον να μας περάσουν σε άλλο φλέγον ζήτημα.
Μετά λοιπόν την εκλογή της νέας κυβέρνησης όποιο κουμπί και να πατήσεις στο τηλεκοντρόλ σε οδηγεί σε κουβέντα τύπου:
Η Ελλάδα καταστρέφεται οικονομικά, Απαιτούνται θυσίες, Νέα φορολογικά μέτρα, Μαζέψτε αποδείξεις, Μην μαζεύετε αποδείξεις, Οι Ευρωπαίοι απαιτούν θυσίες, Πάει ο 13 μισθός, Περικοπή 13ου μισθού και δώστου τσακωμοί σε στογγυλά τραπέζια και δώστου προτροπή στον κόσμο να βοηθήσει την πατρίδα κλπ κλπ.
Μάλλον μετά τα Χριστούγεννα ο Αντέννα, το Μέγκα, ο Άλφα, το Άλτερ, η ΕΤ, η ΝΕΤ ανακάλυψαν ότι χρωστάμε σαν κράτος παντού….
Και δε διαφωνώ ότι πρέπει να προβληματιστούμε ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ βρε αδερφέ, το καταλάβαμε, μας το βάλατε με εμφατικό τρόπο στο μυαλό μας ότι χρωστάμε,
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
Και επειδή η παραπάνω απαίτηση, που θεωρώ ότι την έχει ο κάθε μέσος Έλληνας δεν είναι δυνατόν να εισακουστεί από κανέναν πλούσιο που εμπλέκεται στα ΜΜΕ αλλά και στη βουλή, προτείνω να σταματήσουμε την παρακολούθηση της τηλεόρασης από τις 7 μέχρι τις 9 το βράδυ και θα δείτε πόσο θα βελτιωθεί η ψυχολογία μας.
Άντε να φτιάξει κι ο καιρός να βρούμε κι άλλες διεξόδους στην καθημερινότητά μας, μπας και γλιτώσουμε απ τους «ανθρωποφάγους» ανταγωνιστές της AGB.

1 σχόλιο:

Βασίλης Προξενιάς είπε...

1-υπάρχει και το off όπως σε κάθε συσκευή
2-διαβάστε και κανένα βιβλίο
3-προτείνω το άρθρο http://www.antidogma.gr/?p=1957
και το Βιβλίο του Χάξλεϊ (προσωπικά τώρα τ οδιαβάζω)
4- αλήθεια τα κανάλια γιατί δεν μας λένε τι θα γίνει με το ΦΠΑ 4,5% των εκδοτών. μήπως δεν πρόκειται να το πειράξει αυτό η κυβέρνηση γιατί θίγονται τα συμφέροντα μεγαλοεκδοτών;;;
αυτά! άσχετα ή σχετικά!